|
|
|
חדשות ומבזקים
|
|
|
עוגת שוקולד ואגוזים - משובחת לפסח
עוגה קלה להכנה, לעולם לא מכזיבה
- מצרכים:
200 גרם אגוזי מלך קלופים 100 גרם שוקולד 1/3 כוס קמח מצה 1/3 כוס קמח תפוחי-אדמה 7 ביצים מופרדות לשתי קערות גדולות 1 כוס סוכר קורט קינמון כפית תמצית וניל
לזיגוג חצי מיכל שמנת מתוקה או פרווה 150 גרם שוקולד
הכנה:
- מרסקים 100 גרם אגוזים במעבד מזון בלהב המתכת - ריסוק חלקי
- מוסיפים את שאר האגוזים, מפעילים כשניה -2 לריסוק חלקי ומוציאים לקערה.
- שוברים את השוקולד לקוביות ומפעילים את המעבד מזון לשנייה או שתיים כנ"ל, לחתיכות גסות
מעבירים לקערת האגוזים
- מוסיפים את שני מיני הקמח
- בקערה השנייה מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצב יציב ונוקשה ומוסיפים את החלמונים.
- מוסיפים מעט מהקצף לכל החומרים היבשים ומערבבים בעדינות
- מעבירים לתבנית ואופים כשעה או פחות עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
- סוגרים את התנור ומצננים כשדלת התנור פתוחה
- כשהעוגה מתקררת מחלצים אותה ומכינים את הזיגוג
- מחממים במיקרוגל או ב"בן-מרי" על הגז את השמנת עם קוביות השוקולד במשך כ 25 שניות
- מערבבים לכיוון אחד עד שהשמנת מתאחדת עם השוקולד
- שופכים מעל לעוגה בתנועות סיבוביות
את העוגה אופים בתבנית קפיצית משומנת בקוטר 24, 26 או 30 ס"מ ובחום בינוני-גבוה כשעה, את התנור מחממים מראש. בתיאבון
|
|